Moderne igloer

Igloen har en relativt lav vekt og modulært design, noe som gjør den fleksibel og enkel å flytte. Transport og montasje utenfor allfarvei er dermed mulig. Den kan også pakkes sammen og lagres.

Det er muligheter for modifikasjoner, som forlengelse av igloen og sammensetning på nye måter. Modulene er også utskiftbare ved behov.

Norwegian Eye er perfekt tilpasset den nye glamping trenden i reiselivet. Det er deilig å sove komfortabelt og våkne i vakker norsk natur.
Den avrundet formen gjør at naturkrefter som vind og storm ikke blir kritisk da kreftene fordeles over strukturen. Det økte marktrykket under storm gjør at konstruksjonen står støtt i kraftige vindkast. En rigiditet som gir motstand og styrke til å motvirke vridninger av strukturen.
Norwegian Eye er tilpasset ulike klimaforhold, og tåler mye vær og variasjoner i temperaturen. Igloen kan stå ute i naturen over lengre tid, i sol, regn, varme eller frost. Fra varme, deilige sommerdager, til kalde vinterdager med mye vind.

Den runde fasongen er basert på den tradisjonelle iglo- og gammeformen som har blitt brukt av mennesker på Nordkalotten i flere tusen år. Formen gjør at sterke vindkast ikke finner noe sted å ta tak, og at vinden dermed lett glir over. Nyttegjøring av mangfoldige erfaringer gir nye fordeler i denne moderne igloen.

Norwegian Eye er laget av et moderne plastmateriale, polyetylen. Dette materialet har flere fordeler, først og fremst at det er veldig sterkt. Den beste polyetylen har en fantastisk kvalitet, og blir omtalt som skuddsikkert glass. Den lette vekten, kommer av at det brukes tynne materialer. Noe som gjør veggene klar og gjennomsiktig. Veggene består av flere moduler. Når de blir satt sammen, blir det som en fin buet hinne, i en fasong som kan sammenlignes med formen på et øye.

Produksjonen av den tynne, solide «hinna» og det isolerte tregulvet er håndverksarbeid som krever millimeter presisjon. Diameteren er på 5 meter og høyden er 2,4 meter på toppunktet. Både gulvet og veggene består av flere lette moduler. Noe som gjør igloen flyttbar. Hver del blir nøyaktig kuttet og skrudd sammen. Kvaliteten er i fokus. I skjøtene blir det påsatt solide silikonlister.

Den klare utsikten gjør at det å være inne i igloen oppleves som å være ute med fri utsikt til himmelfenomener som det magiske nordlyset og skiftende årstider. Dersom behovet for litt privatliv melder seg, eller sola blir vel sterk, er det bare å trekke  opp de skreddersydde rullegardinene som følger med leveransen.

Med Norwegian Eye får du et ekstra utendørs rom, som kan innredes etter behov. Se utvalget av ovner, piper og lette møbler.