Om oss

 

Norwegian Eye er resultatet av en sterk vinterstorm og tilpasninger til mektig natur.

Personlige erfaringer i kamp mot Kong Vinter, resulterte i en ide. En storm med sterke vindkast tok tak på godt bardunerte lavvoer på Finnmarksvidda. Selv den sterkeste teltduken tapte mot vinden. Resultatet ble en innovasjon og eget firma. Erfaringene ble til en rund iglo, tilpasset aktiviteter i naturen.

«Alltid forberedt» er viktig når man er utendørs i Arktis. Vi som har utviklet igloen, er født og oppvokst i Finnmark hvor vi har lært oss å tilpasse livsstilen til en uforutsigbar natur. Samtidig har vår samlede erfaring fra reiseliv, forretningsutvikling, finans og internasjonal markedsføring kommet godt med i prosessen. Inntrykk fra reiser er viktig. Turer til utallige fjelltopper, vandringer i skog og jungel og overnatting på øyer og savanner har gitt inspirasjon til innovasjonen.

Firmaet ble etablert i 2016 og Norwegian Eye lanseres høsten 2018.

En basecamp som ble rasert på fjellet i en sterk storm, resulterte i en idé om en iglo med trehundreogsekstigraders utsikt.

Vår livsstil er tilpasset en uforutsigbar arktisk natur! Gründernes samlede erfaringer fra reiseliv og forretningsutvikling har gjort at vi lanserer igloen Norwegian Eye høsten 2018
 
 

Norwegian Eye er flyttbar, men monteringen tar litt tid. Vi fokuserer, og er nøyaktig når vi setter opp både gulvet og veggene. Med godt håndverk kan igloen stå utendørs i flere år. Vi har etter hvert fått god trening i å sette opp gulv og vegger på våre Norwegian Eye igloer.

 

Henning Solstad er daglig leder og gründer av Norwegian Eye igloen. Han har studert organisasjon & ledelse, og innehar mange års erfaring fra reiselivet. Henning kommer fra Alta, men oppholder seg mye i Tromsø. Han er veldig opptatt av friluftsliv, og går gjerne på rypejakt med hunden sin.

Ketil Sundelin er styreleder, født og oppvokst i Tana. Han er siviløkonom med lang erfaring fra innovasjon og forretningsutvikling. Han har hjulpet mange gründere i utviklingen av sine virksomheter. På fritiden er han ofte å finne på en fjelltopp i nærheten av Tromsø, eller i slalåm bakken.

Nils-Roger Simensen er vår økonomisjef. Siviløkonomen fra Hammerfest har erfaring fra bank og investeringer, og på fritiden liker han turer i skog og mark.

Siri Hamnvik er markedssjef, bosatt i Tromsø. Hun er markedsfører med internasjonal erfaring fra reiseliv og havbruk. Selv om hun er Tromsø-jente, tilbringes ofte ferier i Alta. Favorittaktiviteten er fisketur på fjorden eller en bærtur i skogen.

Takk til for Kunnskapsparken Origo, og Siva – selskapet for industrivekst SF, for flott inkubator hjelp. Norwegian Eye AS har de to siste årene fått tilgang til ulike virkemidler fra inkubatorens verktøykasse. Det har vært avgjørende for utvikling og realisering av vår idé.
Takk til Innovasjon Norge for økonomisk støtte til utviklingen.